OM OSS

är specialist på industriventilation och ventilation i alla sorters fastigheter. Vi projekterar och installerar i nybyggnation. Vi bygger också om och optimerar befintliga system. Vi arbetar i många olika material; allt från vanliga spirokanaler till rostfritt och svetsade plastkanaler. Vid behov tillverkar vi specialanpassade kanaler och plåtdetaljer i vår egen verkstad. Där tillverkar vi också kåpor för maskiner och öppningsbara luckor i makrylonplast. I och med att vi har egen tillverkning kan vi korta ledtiderna och detaljerna blir exakt utformade för kundens behov. 

Vi rengör också ventilationskanaler med egen utrustning och injusterar luftbehandlingsanläggningar med den senaste mättekniken. Vi utför även spårgasmätningar. Våra medarbetare är vana vid stora dimensioner och specialister på industriapplikationer. De har många års erfarenhet av arbete i stora industrier och har rutin av arbete med ytterst komplicerade och svåra installationer. Givetvis har de den behörighet och certifiering som krävs för uppdragen. En av våra medarbetare är dessutom specialiserad på projektering och montering av högvakuumsystem och industridammsugare.

är specialist på projektering, installation och service av värme- och kylsystem. På värmesidan är vi experter på allt från värmesystem för industrier och stora fastigheter till värmepumpar och värmesystem för småhus. Vår kompetens omfattar också installation av fjärrvärme. Vi löser också kundens behov av kylsystem. Självklart utför vi också avancerade energiberäkningar och injusteringar av värme- och kylsystem för att uppnå optimal effekt och energibesparing. Våra egna ingenjörer utvecklar och bygger specialanpassade styrsystem utifrån kundens behov. 

På VVS- och sanitetssidan har vi lång och gedigen erfarenhet av projektering och installation av rörsystem i såväl nybyggnation som i befintliga fastigheter. Vi arbetar med både stora industrisystem och mindre småhussystem. Våra uppdrag omfattar det mesta från rör till enkla badrum och rörsystem för storkök, till komplicerade rörsystem i nybyggda industrilokaler och flerbostadsfastigheter. Våra rörläggare är certifierade och har behörighet att utföra alla sorters VVS-arbeten. De har svetslicenser för de flesta förekommande material. Vi kan även hydraulik och tryckluftssystem och arbetar med både projektering, montage och service av sådana anläggningar.

JOHAN SOMMEVIE

VD & ÄGARE

När jag startade Klimatteknik i Östergötland AB 1993 jobbade jag mest med ventilation och luftbehandling. Sedan dess har jag skaffat mig i stort sett all kompetens man kan ha i den här branschen. Jag har gjort det dels för att jag alltid är nyfiken på att lära mig nya saker, dels för att kunna erbjuda våra kunder största möjliga bredd och kunnande. Vi behöver inte plocka in externa konsulter eller expertis utifrån. Vi har kompetensen själva. Det innebär korta ledtider, hög servicenivå och maximal driftsäkerhet för våra uppdragsgivare.

Genom åren har fokus fortsatt att ligga på avancerat tekniskt kunnande, flexibilitet, kvalitet och serviceanda. Idag har företaget cirka 20 anställda. Alla på rörföretaget har behörighet enligt branschreglerna Säker Vatteninstallation. Vi har samtliga utbildning i säkerhet enligt SSG Entré som krävs av storindustrin. Vi har behörighet att arbeta med el och flera medarbetare har svetslicens, lift- och traversutbildning.

I verksamheten ingår tre företag. Moderbolaget Finérs Förvaltning AB, är det ägande bolaget. Dotterbolaget Klimatteknik i Östergötland AB arbetar huvudsakligen med projektering, besiktning, installationer, service, ventilationsrengöring och injustering av luftbehandlingsanläggningar.

Dotterbolaget Värme Sanitet i Östergötland AB arbetar med VVS-projektering, rörinstallationer, installation av fjärrvärme, industriservice, värmepumpar och mycket mer. Huvudkontor och verkstad ligger i Finspång medan vår filial finns i Norrköping. Vi jobbar både lokalt, nationellt och i våra grannländer. Bland våra kunder finns Siemens, Econova, SSAB, SAPA, Anatomic SITT AB, Norr-
köpings kommun, Stångåstaden och Aker Solutions. Med flera av våra uppdragsgivare har vi mångåriga relationer. Det ser jag som ett gott kvitto på att vi sköter oss och vet vad vi gör. Vi ser alltid till helheten och vi tänker hela tiden ett steg längre med kundens bästa för ögonen. Självklart hjälper vi även privatkunder.

Jag är tacksam över våra kunder och stolt över min personal. Jag är också lite extra stolt över att ha blivit nominerad till den globala utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year som ett bevis på ”framgångsrikt företagande och imponerande drivkrafter”.